Okulumuzda her yıl yaz döneminde ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ayrı tarihlerde İngilizce Yaz Kampları düzenlenmektedir. Yaz Kampı konsepti dil çalışmalarını içeren ders, sosyal etkinlik ve gezi programlarından oluşur. Öğrenciler belli kriterlere göre katıldıkları kampta tamamı uluslararası öğretmenlerden oluşan bir ekip tarafından yönlendirilir. Öğrenciler, dil etkinliklerini ders dışına da taşıyarak dili farklı ortamlarda da kullanma fırsatı yakalar. Öğleden önce sınıflarında derslere katılan öğrencilerimiz, öğle sonraları öğretmenleri ve eğitmenler eşliğinde yüzme havuzu ve spor salonunu kullanır, çeşitli açık hava etkinliklerine katılır ve kamp sonunda sergilemek üzere tiyatro oyunları hazırlar. Akşamları ise karaoke, sinema, barbekü partisi, oyun ve spor turnuvaları gibi etkinlikler yapan öğrencilerimiz, cumartesi günleri tam gün gezilere katılır. Ayrıca öğrenciler, kamp öncesi ve sonrası yapılan ölçme ve değerlendirmelerle dil seviye sertifikasına da sahip olur.

İNGİLTERE DİL OKULU

Ortaokul düzeyinde İngiltere Dil Okulu programında, öğrencilerimiz Londra’da 2 haftalık dil eğitimi alır ve farklı ülkelerden gelen öğrenciler ile kendi seviyelerine uygun gruplarda eğitim görür. Ders dışı etkinliklerde ise; Londra’nın kültürel ve tarihi yerlerine geziler düzenlenir. Lise düzeyinde hazırlık sınıfı ve 9. sınıfın not ortalamasına göre ilk 5 arasına giren 10 öğrenci her yıl İngiltere’de 2 hafta Londra ve 2 hafta farklı bir lokasyonda olmak üzere 4 haftalık dil okulu programına katılır. Farklı ülkelerden öğrencilerin bulunduğu programda öğrenciler seviyelerine göre dil sınıflarında eğitim görür ve program sonunda sertifika sahibi olur. İngiltere Dil Okulu, hem dil gelişimi hem de sosyal gelişim ve kültürlerarası etkileşim anlamında öğrencilere katkı sağlayan, deneyim kazandıran bir programdır.