1999 Marmara Depremi ardından ebeveynlerini kaybeden çocuklara tamamen ücretsiz eğitim fırsatı sağlamak için Enka Vakfı tarafından 24 Ekim 1999 tarihinde açılmıştır.

Okulumuz halen farklı nedenlerle anne/baba kaybı olan çocuklara öncelik tanımakta ve bu öğrencilerin eğitim giderlerini karşılayarak fırsat eşitliği sağlamaktadır.

56.500 m2 kampüs alanı içinde prefabrik yapılarda başlayan eğitim öğretim; 2016 yılı itibari ile tamamlanan tüm kalıcı yapıları ile devam etmektedir.

Kampüs, okul binalarının yanı sıra kapalı yüzme havuzu, spor salonu, tenis kortları, misafirhanesi, yemekhanesi ve oditoryumu ile öğrenenlerine geniş bir yaşam alanı sunmaktadır.

2016 yılı itibari ile kampüs alanı içinde farklı türde hayvanların özgürce hareket edip, yaşayabildiği bir çiftlik ve öğrencilerin tarım yapabildiği tarla ve seralar da bulunmaktadır.