Adapazarı Enka Okulları Kütüphanesi, öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, uygun zamanların verimli değerlendirilmesini sağlamak, öğretmenlerin kişisel gelişimine katkı yapmak, öğrenci eğitimini direkt etkilemek amaçlarını hedefleyerek bilginin en kısa sürede teminini ve bunun en etkin şekilde paylaşımını sağlar. Enka Okulları Kütüphanesi Bütün materyallerini öğretmen ve öğrenci istekleri doğrultusunda oluşturan ve bunu açık raf sistemi ile paylaşan katılımcı bir kütüphanedir.

Okul kütüphanemiz aynı zamanda, öğrencilerimizin akademik dürüstlük ve bilgi okuryazarlığı becerilerini desteklemek için programlar geliştirmekte, bunların eğitimlerini vermektedir.

54.395 materyali ile geniş bilgi kapasitesine sahip bir kütüphanedir. 47.000 adet kitap, 902 adet CD , 157 adet VCD , 1000 adet DVD , 5000 adet VHS , 336 adet Laser Disc, 32 adet süreli yayını ile güncel kalabilen bir kütüphanedir.  Günlük 5 ulusal, 2 yerel, 1 İngilizce, toplam 8 adet gazete takibi yapılmaktadır.

Kütüphanemizde aynı zamanda, abonelik yöntemiyle edindiğimiz elektronik bilgi veritabanlarımız da mevcuttur.

Hizmet Saatleri

Hafta içi 08.20-17.30 saatleri arasıdır.

Enka Okulları Film Arşivi; Yürüttüğümüz “Kitap Atölyesi” çalışmaları sonunda öğrencilerimiz projeler hazırladılar ve bu projelerin daha anlaşılır daha görsel olabilmeleri için çeşitli filmler izleyip bu filmlerden uygun kareleri keserek sunumlarına eklediler. Öğrencilerimizin hazırladıkları bu projeler artarak devam etti bu da bir ihtiyacı ortaya çıkardı. Film Arşivi… Bu çalışmalardan haberdar olan Ahmet Mithat Alam, Boğaziçi Üniversitesi’nde kurduğu film merkezinin tüm arşivini okulumuza bağışladı.

Tıpkı kütüphanemiz gibi bu arşiv de hem gelen bağışlar hem de yaptığımız yeni kayıtlarla daha da zenginleşmiştir.

Şarık Tara

ENKA Holding Onursal Başkanı Sayın Şarık Tara, 2014 yılında başlattığı bir kampanya dahilinde kütüphanemize yaklaşık 15.000 kitap ve kitap dışı yayını bağışladı. Halen devam eden kampanya dahilinde edinilen yayınların fazla nüshaları ihtiyaç duyan diğer okullara gönderilerek kütüphanelerine destek olunmaktadır.

İbrahim Betil

Kurucu temsilcimiz Sayın İbrahim Betil’in okulumuza kazandırdığı “Ağustos Böceği Dünya Çocuk Şarkıları ve Dünya Çocuk Müziği Arşivi”. 406 adet CD… Dünyanın pek çok ülkesinden çocuk şarkılarını, çocuk seslerini, çocukla ilgili müzik çalışmalarını topladığı eşsiz koleksiyonunu kütüphanemize bağışlamıştır.

Koleksiyonun içeriğinde; ninniler, eğitim içerikli şarkılar, müzikle harflerin ve kelimelerin tanıtıldığı şarkılar, müzikle sayılar, aynı bestenin farklı dillerde/kültürlerde söylendiği şarkılar, tekerlemeler ve oyun şarkıları, milliyetçilik şarkıları, bölge ve doğanın güzelliklerini anlatan, hasat ve tarımla ilgili şarkılar, barış, kardeşlik, arkadaşlık, ahlak ve moral değerler, törensel çocuk şarkıları, enstrümental çocuk klasikleri, çocuk koroları, çocuk müzikalleri ve çocuk film müzikleri gibi temalar vardır.

Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Halit Çapın

Türkçe ve edebiyata katkıları, mesleğe yaptığı hizmetleri, dili özgün kullanımı, kıvrak bir kaleme sahip olması ve aldığı başarı ödülleriyle unutulmayacak olan gazeteci yazar Halit Çapın’ın şahsına ait kitaplık Sayın Berfu Çapın’ın bağışlarıyla okul kütüphanemize kazandırılmıştır.

Duygu Asena

Kadın hakları, cinsellik, kadınlara şiddet, kadınların ekonomik özgürlükleri konularında, tabulara karşı çıkan, Türkiye’deki özgür kadın hareketlerinin savunucusu, gazeteci yazar Duygu Asena’nın şahsına ait kitaplık, Sayın İnci Asena’nın bağışlarıyla okul kütüphanemize kazandırılmıştır.